<- Serniczki moreloweLista potraw z grupy: DeserSerniki ziemniaczane smażone ->

PDF Drukuj

Serniczki smażone

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1603 razy.



50 dag twarogu
2 jajka
6 dag mąki
cukier waniliowy
2 łyżki cukru
masło lub margaryna do smażenia
śmietana z cukrem pudrem do polania

Twaróg przepuścić przez maszynkę, dodać jajka, trochę mąki, wanilię oraz cukier i dobrze wymieszać. Stolnicę posypać resztą mąki, wyłożyć twaróg i zagnieść ciasto. Utoczyć z niego wałki jak na leniwe pierogi i w podobny sposób pokrajać. Kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Podawać serniczki na ciepło, polane śmietaną i posypane cukrem pudrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności