Dodano: 2008-03-04 14:58:33 Język: Polski Odwiedzono: 1369 razy.
Składniki na 6 porcji:
600 g twarogu,
1 opakowanie galaretki cytrynowej,
150 g suszonych moreli,
70 g miodu,
50 g płatków czekoladowych.
Suszone morele pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z twarogiem. Galaretkę cytrynową przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, zmniejszając o połowę ilość gorącej wody potrzebną do jej rozpuszczenia. Gdy galaretka wystarczająco się wystudzi i zacznie tężęć, wymieszaj ją z przygotowanym twarogiem. Uzyskaną masę nałóż do niewysokich szklanek, o średnicy dna mniejszej niż średnica brzegu, po czym wstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie wyjmij desery z lodówki i po 20 minutach wyłóż każdą porcję na osobny talerzyk. Na chwilę przed podaniem polej desery miodem i posyp płatkami czekoladowymi.