<- Deser z płatkówLista potraw z grupy: DeserDeser zabaione ->

PDF Drukuj

Deser z sera ricotta

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1838 razy.



Kuchnia włoska
500 g piemonckiego sera ricotta
250 g świeżej śmietany
100 g cukru pudru
3 żółtka
1 łyżka wina marsala

Ser dobrze wymieszać z cukrem, żółtkami, rumem i winem. Połączyć ser z ubitą śmietaną i delikatnie wymieszać. Grubo tkane płótno namoczyć w zimnej wodzie i dobrze wykręcić. Przyrządzoną masę położyć na płótnie i zawinąć, nadając jej prostokątny kształt. Wstawić
na 3 godziny do lodówki. Schłodzoną masę wyłożyć na półmisek i podawać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności