<- Krem karmelowyLista potraw z grupy: DeserKrem kasztanowy ->

PDF Drukuj

Krem karmelowy w kieliszku

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 707 razy.



Kuchnia węgierska
1 filiżanka mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
3 łyżki cukru
1 jajo
słodka śmietanka
3 łyżki mąki

Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Na patelni przyrumienić cukier na karmel. Źółtko wymieszać z cukrem. Dodać mąkę, zalać mlekiem i stale mieszając gotować aż do zgęstnienia masy. Krem przełożyć do kieliszków od wina, a gdy wystygnie, udekorować go bitą śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności