<- Krem orzechowyLista potraw z grupy: DeserKrem pomarańczowy ->

PDF Drukuj

Krem owocowy

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 719 razy.



Kuchnia węgierska
2 jaja
1 filiżanka słodkiej śmietanki
2 łyżki cukru
1 filiżanka zmiksowanych owoców (maliny, morele, porzeczki itp.)
2 łyżki mąki

Źółtka, cukier, mąkę i zmiksowane owoce utrzeć na jednolitą masę, dodać śmietankę i stale mieszając, gotować, aż zgęstnieją. Rozłożyć krem do kieliszków od wina i wstawić do lodówki. Przybrać pianą z białek, a na środku ułożyć po 1 malinie, kawałku moreli i 1 porzeczce. Krem podać bardzo zimny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności