<- Krem czekoladowy innym sposobemLista potraw z grupy: DeserKrem jeżynowy ->

PDF Drukuj

Krem herbaciany

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 647 razy.



Kuchnia węgierska
1/2 litra bardzo mocnej herbaty
4 kieliszki rumu
5 płatków żelatyny
1 opakowanie cukru waniliowego
150 g cukru
1/4 litra słodkiej śmietanki
sok z 1 cytryny

Mocną herbatę przecedzić przez sitko. Źelatynę rozpuścić, zagotować w herbacie razem z cukrem, sokiem z cytryny i rumem. Gdy ostygnie, ale jeszcze się nie zsiadła, dodać śmietankę ubitą z cukrem waniliowym. Krem nałożyć do salaterki i bardzo schłodzony podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności