<- Krem czekoladowyLista potraw z grupy: DeserKrem herbaciany ->

PDF Drukuj

Krem czekoladowy innym sposobem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 709 razy.


40 deka czekolady zagotować z 1 litrem mleka, osobno rozbić 8 żółtek z trochą cukru i wlać w cokolwiek przestudzoną czekoladową masę. 8 białek ubić na pianę i wymieszać wraz z 10 listkami ?rozpuszczonej żelatyny. Wlać w formy, wylane zimną wodą i wynieść do zimnej spiżarni kto chce mieć prędzej stęgnięty, obłożyć lodem. Podać do tego bitą śmietanę.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności