<- Nadziewane daktyleLista potraw z grupy: DeserNalesniki a la gundel ->

PDF Drukuj

Nadziewane figi

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1273 razy.



Kuchnia węgierska
12 suszonych fig
sok z 1 pomarańczy
70 g migdałów
70 g cukru
sok z 1 /2 cytryny

Figi umyć, zrobić w każdej wgłębienie. Migdały posiekać, ugotować w mleku i wypełnić nimi wgłębienia w figach. Cukier rozpuścić w 1/2 filiżanki wody, dodać sok z cytryny i pomarańczy i gotować w tym płynie figi, aż do miękkości. Podawać ciepłe albo bardzo schłodzone.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności