<- Melon z owocamiLista potraw z grupy: DeserMigdaly w cukrze ->

PDF Drukuj

Melon ze śmietaną

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1195 razy.



Kuchnia węgierska
1 dojrzały melon
1 kieliszek likieru wiśniowego
1 filiżanka słodkiej śmietanki
1 łyżka cukru pudru
10 konserwowych wiśni dalmatyńskich (wiśnie koktajlowe)

Z melona odkroić wierzch, usunąć pestki i wydrążyć tyle miąższu, aby pozostała jeszcze dostatecznie gruba ścianka. Wydrążony miąższ posiekać i wymieszać z przepołowionymi wiśniami, śmietaną i cukrem pudrem. Nadzieniem tym napełnić melon, polać go likierem wiśniowym, przykryć odkrojonym wierzchem i na kilka godzin wstawić do lodówki.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności