<- Melon z lodamiLista potraw z grupy: DeserMelon ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Melon z owocami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1534 razy.


1 duży melon,
60 dag owoców sezonowych (truskawek, malin, moreli, brzoskwiń, winogron, jabłek),
8 dag cukru,
1/2 cytryny,
2 kieliszki (60 ml) koniaku.

Skroić czubek melona średnicy 10 cm i odłożyć do lodówki. Łyżeczką usunąć pestki, a następnie wydrążyć z melona miąższ. Miąższ pokroić na drobne kawałki, wymieszać z owocami, cukrem, koniakiem, sokiem z cytryny, a następnie wraz z wydrążonym melonem wstawić do lodówki na 4 - 5 godz. Przed podaniem podaniem włożyć do wydrążonego melona pokrojone owoce.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności