<- Napoleonka 2Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaNapoleonka na kruchym spodzie ->

PDF Drukuj

Napoleonka na krakersach

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4472 razy.


KREM DO NAPOLEONKI
* 1,5 litra
* 1 szklanka cukru
* 1 szklanka mąki krupczatki
* 2 żółtka
* 2 torebki cukru waniliowego
Do napoleonki potrzebne są 2 paczki krakersów kwadratowych.
PRZEPIS
Litr mleka zagotować wsypując 1 szklankę cukru. W 1/2 litra mleka zimnego rozmieszać mąkę i żółtka z cukrem waniliowym i wlać do gotującego się mleka ciągle mieszając. Po zgęstnieniu gorący krem wylać na krakersy ułożone w brytwance. Po wylaniu kremu przekryć krakersami i posypać cukrem pudrem.
P.S.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności