<- Kruszon ananasowyLista potraw z grupy: DeserKruszon ogórkowy ->

PDF Drukuj

Kruszon brzoskwiniowy

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 717 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg brzoskwiń
2 kieliszki koniaku
200 g cukru
2 kieliszki curaao
1 litr białego wina
2 kieliszki cointreau
1/2 I czerwonego wina
liście marzanki
1 butelka szampana

Brzoskwinie obrać ze skórek, usunąć pestki, drobno pokrajać, włożyć do szklanego dzbana i posypać cukrem. Potem zalać je białym i czerwonym winem, koniakiem, curaao, cointreau, dodać liście marzanki i pod przykryciem wstawić na 2 godz. do lodówki. Przed podaniem zalać kruszon szampanem, przecedzić, rozlać do kieliszków i do każdego kieliszka włożyć kawałek brzoskwini.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności