<- Kruszon brzoskwiniowyLista potraw z grupy: DeserKruszon truskawkowy ->

PDF Drukuj

Kruszon ogórkowy

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1210 razy.



Kuchnia węgierska
1 duży świeży ogórek
1 litr białego wina
100 g cukru pudru
1 litr wody sodowej
otarta skórka z cytryny

Ogórek obrać, pokroić w cienkie plasterki, posypać cukrem i skórką otartą z cytryny. Pod przykryciem wstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie zalać winem i jeszcze przez 2 godz. trzymać w lodówce. Odcedzić, dolać bardzo ochłodzoną wodę sodową i podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności