<- Likier malinowyLista potraw z grupy: DeserLikier śliwkowy ->

PDF Drukuj

Likier orzechowy

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 768 razy.



Kuchnia węgierska
30 g zielonych orzechów
1/2 I spirytusu
wanilia
cukier
cynamon
woda

Orzechy przepołowić, włożyć do spirytusu z dodatkiem cynamonu i wanilii, i na 6 tygodni odstawić w chłodne miejsce. Zagotować wodę z cukrem (ok.1 I wody, 500 g cukru), odczekać, aż przestygnie i dodać do nalewki spirytusowej. Po tygodniu dwa razy odfiltrować i przelać do butelek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności