<- Bażant z kiszoną kapustąLista potraw z grupy: Mięso: DróbChaud-froid z kury ->

PDF Drukuj

BITKI Z DROBIU OPIEKANE

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 812 razy.




50 dag mięsa z piersi drobiu
1 łyżka oliwy lub oleju
sól
4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki

Mięso z piersi umyć, osuszyć, pokrajać na równe porcje. Zbić tłuczkiem do mięsa zwilżonym wodą, uformować owalne porcje. Na patelnię z bardzo grubym dnem lub lepiej na patelnię przystosowaną do smażenia bez tłuszczu wlać łyżkę oliwy lub oleju, rozgrzać. Wkładać porcje mięsa, smażyć rumieniąc po obu stronach. Obrumienione bitki posolić, skropić kilkoma łyżkami wrzącej wody, przykryć. pozostawić na małym ogniu na kilkanaście minut, tak aby były miźkkie;. uważaę, żeby się nie przypaliły. Przed podaniem wyłożyę na ogrzany półmisek, posypaę posiekaną nacią pietruszki. Podawać z dodatkiem ziemniaków pure (1-11/2 łyżki na porcję) ze szpinakiem, groszkiem z marchewką lub z zieloną sałatą. Bitki można także podawać na zimno z dodatkiem zimnych sosów i sałatek warzywnych.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności