<- KURCZĘ OPIEKANELista potraw z grupy: Mięso: DróbKURCZĘ PIECZONE NA ROŹNIE ->

PDF Drukuj

KURCZĘ PIECZONE AU NATUREL

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1207 razy.





1 brojler (ok. 80 dag)
sól czosnkowa
1 pęczek naci pietruszki

Tuszkę oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć solą czosnkową na powierzchni i wewnątrz jamy brzusznej. Pietruszkę umyć, osączyć, włożyć do wnętrza jamy brzusznej kurczaka razem z odkrajanymi skrzydełkami. Spiąć szpilkami do drobiu. Umocować nóżki, wkładając je w otwory utworzone przez nadcięcia w dole jamy brzusznej. Uformowaną tuszkę ułożyć w brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika lub upiec w prodiżu. Pod koniec podlać wrzącą wodą. Upieczonego kurczaka pokrajać na porcje, ułożyć na ogrzanym półmisku. Podawać z dodatkiem ziemniaków pieczonych (1-2 na porcję) i z surówkami lub warzywami gotowanymi podawanymi na gorąco albo na zimno. Kurczę pieczone au naturel można także podawać na zimno z dodatkiem sałatek z warzyw.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności