<- KURCZĘ PIECZONE AU NATURELLista potraw z grupy: Mięso: DróbKURCZĘ PIECZONE Z JABŁKAMI ->

PDF Drukuj

KURCZĘ PIECZONE NA ROŹNIE

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1250 razy.




1 brojler (ok. 80 dag)
3 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
sól

Kurczę oczyścić, umyć, osuszyć. Czosnek obrać, opłukać, posiekać drobno, rozetrzeć z solą. Koperek umyć, osączyć. Wnętrze jamy brzusznej kurczaka natrzeć roztartym czosnkiem, a następnie włożyć koperek. Powierzchnię tuszki natrzeć także czosnkiem. Jamę brzuszną spiąć szpilkami do drobiu. Przygotowaną tuszkę umocować na rożnie, upiec. W czasie pieczenia od czasu do czasu lekko polewać wodą. Upieczoną tuszkę zdjąć z rożna, pokrajać, ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcję). Podawać z dodatkiem surówek i warzyw gotowanych. Kurczę pieczone na rożnie można także podawać na zimno z dodatkiem sałatek warzywnych.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności