25 dag wątróbek z drobiu
2 jajka ugotowane na twardo
15 dag cebuli
4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki
Wątróbki umyć, oczyścić, pokrajać. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, posolić, wsypać na patelnię, ogrzewać mieszając, aż zmięknie i zżółknie. Wówczas dodać przygotowaną wątróbkę, podlać. kilkoma łyżkami wrzącej wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż wątróbka zmieni barwę. Posolić, oprószyć pieprzem. Dusić jeszcze kilka minut, dodać posiekaną pietruszkę. Gdy potrawa wystygnie, zmiksować z dodatkiem pokrajanego jednego jajka. Sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Gotową pastę wyłożyć na salaterkę, przykryć, oziębić w lodówce. Przed podaniem dekoracyjnie posypać posiekanym drobno jajkiem. Podawać jako dodatek do pieczywa.