<- Bardzo młode kurczęta lub gołąbki nadziewaneLista potraw z grupy: Mięso: DróbBażant z kiszoną kapustą ->

PDF Drukuj

Bażant duszony

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 750 razy.



Kuchnia węgierska
1 bażant
kilka ziarenek pieprzu
2 marchwie
sól
1/2 cebuli
1/4 I czerwonego wina
70 g tłuszczu
1 filiżanka kwaśnej śmietany
skórka z 2 cytryn

Wypatroszonego, umytego bażanta włożyć do garnka z tłuszczem i pod przykryciem dusić na małym ogniu razem z pokrojoną w plasterki marchwią, skórką otartą z cytryn i przyprawami, polewając od czasu do czasu czerwonym winem. Bażanta wyjąć z garnka; wywar przecedzić, wymieszać z kwaśną śmietaną, jeszcze raz zagotować i zalać nim pokrojonego na porcje bażanta.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności