<- Gęś z fasolą 45 minLista potraw z grupy: Mięso: DróbGęś ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Gęś z jabłkami 30 min

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 771 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg gęsi (lub kaczki) w kawałkach
6 dag tłuszczu
50 dag winnych jabłek
1 łyżka majeranku
0,5 szklanki wody
sól do smaku

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim kawałki gęsi, poprzekładać połówkami oczyszczonych z gniazd nasiennych jabłek, podlać wodą, posypać mięso solą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności