<- Kurczę w sosie jajeczno-śmietanowym 15 minLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczę z borowikami 15 min ->

PDF Drukuj

Kurczę w sosie tymiankowym 20 min

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1155 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kurczę
5 dag tłuszczu
15 dag wędzonego boczku (lub podgardla)
4 pomidory
2 ząbki czosnku
1 płaska łyżeczka tymianku
sól i pieprz do smaku

Sprawione kurczę natrzeć solą z pieprzem Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim kurczę. Wrzucić pokrojony boczek, oczyszczone ze skórki i pokrojone pomidory, czosnek i tymianek. Wlać 0,5 szklanki wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności