<- Kurczę w ryżu z pieczarkami 25 minLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczę w sosie tymiankowym 20 min ->

PDF Drukuj

Kurczę w sosie jajeczno-śmietanowym 15 min

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 613 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kurczę
3 dag masła lub 2 łyżki dobrego (np. sojowego) oleju
0,5 szklanki śmietanki
2 jaja
siekana natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Sprawione kurczę pokroić na 4-6 kawałków, Włożyć do szybkowaru wraz z tłuszczem, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać ubite ze śmietanką jaja i ogrzewać na bardzo małym ogniu bez przykrycia, nie dopuszczając do zawrzenia, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypać natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności