<- Kura w warzywach 35 minLista potraw z grupy: Mięso: DróbKura z groszkiem zapiekana w cieście ->

PDF Drukuj

Kura z ananasem

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1210 razy.



Kura (ok. 2 kg)
pół świeżego ananasa
łyżeczka cukru
mały słoiczek majonezu
2 łyżki słodkiej śmietanki
listki sałaty
sól

1,5 I wody zagotować z 10 dag soli i ostudzić. Sprawioną i umytą kurę podzielić na porcje i włożyć do solanki na 2 dni. Od czasu do czasu przewracać, żeby wszystkie kawałki jednakowo się zasoliły. W przewidzianym terminie wyjąć porcje kury i ugotować w małej ilości wody. Ściągnąć skórkę i mięso podzielić na mniejsze kawałki. Majonez wymieszać ze śmietanką i z cukrem, dodać pokrajany w drobną kostkę ananas. Salaterkę lub półmisek wyłożyć liśćmi sałaty, na nich ułożyć kawałki kury, polać przygotowanym sosem. Podawać z gorącymi, pieczonymi ziemniakami na słodko.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności