<- Szybki obiad - ryż, kurczak, warzywaLista potraw z grupy: Mięso: DróbŚliwki z wątróbką ->

PDF Drukuj

Szyjka gęsia po żmudzku

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1232 razy.



Szyjka gęsia
4 średniej wielkości ziemniaki
pół szklanki mleka
2 dag boczku
pół cebuli
pieprz
sól

Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Odcisnąć sok. Boczek i cebulę przesmażyć, dodać do utartych ziemniaków i zalać wrzącym mlekiem. Dodać odrobinę soli i pieprzu, wymieszać. Do skórki ściągniętej z szyjki włożyć nadzienie, oba otwory zaszyć, z wierzchu natrzeć solą i masłem. Wstawić do gorącego piekarnika i upiec. Podać pokrajaną na plastry i polaną gorącym, topionym masłem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności