<- Szyjka gęsia po żmudzkuLista potraw z grupy: Mięso: DróbTagine z kurczaka, oliwek i cytryny ->

PDF Drukuj

Śliwki z wątróbką

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1733 razy.


20 dag suszonych śliwek,
3 drobiowe wątróbki,
20 pasków wędzonego boczku,
łyżeczka masła,
sól, pieprz,
20 drewnianych wykałaczek

Śliwki moczyć kilka godzin w wodzie, osuszyć i wyjąć z nich pestki. Wątróbki krótko usmażyć na maśle, oprószyć solą i pieprzem, podzielić na 20 kawałków. Do każdej śliwki włożyć kawałek wątróbki w charakterze nadzienia, owinąć całość paskiem boczku i spiąć wykałaczką. Wstawić na 15 min. do gorącego piekarnika i zaraz podawać.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności