<- Szynka z dzikaLista potraw z grupy: Mięso: DziczyznaZając ->

PDF Drukuj

Udziec jeleni z brązowym sosem

Dodano: 2010-01-01 14:42:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 700 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg udźca jelenia
pieprz
200 g wędzonego boczku
suszone jagody jałowca
sól
brązowy sos

Oczyszczone, umyte mięso naszpikować słupkami boczku, mocno posolić i posypać pieprzem. Brytfannę wyłożyć ok.130g boczku pokrojonego w cienkie plastry, na to układać mięso, dodać jałowiec i piec wolno w piekarniku na złoty kolor. Polewać często powstałym sosem. Podawać z brązowym sosem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności