<- SERNIKI ALPEJSKIELista potraw z grupy: NabiałSERNIKI Z RODZYNKAMI ->

PDF Drukuj

SERNIKI OWOCOWE

Dodano: 2010-01-01 14:53:18
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 706 razy.



50 dag twarogu,
15 dag malin lub truskawek,
10 dag cukru,
szklanka mąki pszennej,
3 łyżki tłuszczu,
pół szklanki śmietany,
3 świeże jaja,
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Ser zemleć w maszynce, dodać przetarte maliny lub truskawki i ucierać z cukrem, wbijając kolejno po jednym żółtku. Ubić pianę z białek, wymieszać z masą, dosypując mąkę. Formować owalne serniki i smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać ze śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności