<- SERKI OSTRE Z KMINKIEMLista potraw z grupy: NabiałSERNIKI OWOCOWE ->

PDF Drukuj

SERNIKI ALPEJSKIE

Dodano: 2010-01-01 14:53:18
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 658 razy.



1,5 kg ziemniaków,
50 dag bryndzy,
4 jaja,
2 szklanki mąki pszennej,
3 łyżki tłuszczu,
pół szklanki śmietany,
szczypiorek,
papryka,
gałka muszkatołowa,
cukier

Ziemniaki ugotować. Bryndzę zemleć z ziemniakami, a następnie utrzeć z przyprawami i dodać żółtka. Ubić pianę z białek i ostrożnie mieszając, dosypywać mąkę. Formować na desce krążki i smażyć na tłuszczu. Podawać ze śmietaną i szczypiorkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności