<- Ser ziemniaczany w śmietanieLista potraw z grupy: NabiałSERNIKI ALPEJSKIE ->

PDF Drukuj

SERKI OSTRE Z KMINKIEM

Dodano: 2010-01-01 14:53:18
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1231 razy.



20 dag zgliwiałego sera,
kminek,
3 łyżki masła,
3 łyżki śmietany,
sól,
pieprz mielony,
pół pęczka naci pietruszki

Częściowo zgliwiały ser mocno posolić, dodać kminek i utrzeć w naczyniu na gładką masę, dodając masło, śmietanę i do smaku trochę pieprzu. Z tak przyrządzonej masy formować serki w kształcie jaja, ułożyć je na szklanym półmisku i przybrać gałązkami zielonej pietruszki. Podawać jako przystawkę lub jako dodatek do kanapek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności