<- Zupa mleczna z owocamiLista potraw z grupy: Nabiał

PDF Drukuj

Zupa mleczna z warzywami

Dodano: 2010-01-01 14:53:18
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 622 razy.



3 ziemniaki
ósemka małej główki kapusty
2 marchwie
listek laurowy
mleka
sól

Ziemniaki obrać i pokrajać na 4-6 części (wzdłuż, jak pomarańczę), kapustę pokrajać w małe kwadraciki. Włożyć do 2 szklanek wrzącej wody i gotować do miękkości, dodając listek laurowy i trochę soli. Gdy jarzyny będą miękkie, dodać umytą i startą na tarce o drobnych otworach marchew, zalać mlekiem i zagotować. Podawać na gorąco.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności