<- Pasztet z grzybowLista potraw z grupy: GrzybyPieczarki faszerowane ->

PDF Drukuj

PASZTET Z GRZYBÓW

Dodano: 2010-01-01 14:55:29
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 700 razy.



1 kg grzybów świeżych,
duża cebula,
20 dag świeżej słoniny,
pół czerstwej bułki paryskiej,
3 jaja,
2 łyżki śmietany,
2 łyżki tartej bułki,
pieprz,
ziele angielskie lub gałka muszkatołowa,
sól, przyprawa do zup

Grzyby oczyścić, opłukać i udusić na słoninie razem z cebulą. Dodać czerstwą bułkę, aby wchłonęła sos. Ostudzić, następnie zemleć w maszynce dwa razy. Do masy wbić jaja, dodać przyprawy i tartą bułkę. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, włożyć masę i zapiec. Podawać z surówkami i ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności