<- PASZTET Z GRZYBÓWLista potraw z grupy: GrzybyPieczarki faszerowane ->

PDF Drukuj

Pieczarki faszerowane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3544 razy.


10 pieczarek,
15 dag cebuli,
5 dag margaryny lub oleju,
5 dag bułki tartej,
1 jajko,
10 dag wędliny,
sól, pieprz,
zielenina

Pieczarki dokładnie umyć, wyciąć trzonki. Kapelusze krótko obgotować w lekko osolonej wodzie, wyjąć, osączyć. Przygotować farsz: trzonki pieczarek drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić lekko na tłuszczu. Zieleninę opłukać i posiekać. Wędlinę pokroić w kostkę. Do zrumienionej cebuli dodać posiekane trzony pieczarek, posypać tartą bułką. Na blachę wlać olej ułożyć pieczarki nadzieniem do góry, na każdą położyć kawałeczek margaryny wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności