<- KULEBIAK Z RYŹU I GRZYBÓWLista potraw z grupy: GrzybyKurki duszone ->

PDF Drukuj

Kurki

Dodano: 2010-01-01 14:55:29
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 695 razy.



1 kg kurek (pieprzników)
2 dag masła lub margaryny
2 dag cebuli
15-20 dag śmietany
2 dag mąki
sól
pieprz

Kurki oczyścić z piasku i igieł, opłukać wielokrotnie, pokrajać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem. Do tłuszczu dodać pokrajane kurki, wymieszać, dodać trochę wrzącej wody, powoli zagotować. Rozmieszać mąkę ze śmietaną, podprawić grzyby, zagotować, dodać sól i pieprz do smaku. Zaraz podawać. Kurki gotować bardzo krótko, gdyż twardnieją. Podawać w okrągłej salaterce.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności