<- Grzyby po litewskuLista potraw z grupy: GrzybyGrzyby w cieście piwnym ->

PDF Drukuj

Grzyby smażone

Dodano: 2010-01-01 14:55:29
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1221 razy.



Kuchnia włoska
400 g borowików
1 jajko
30 g mąki
50 g tartej bułki
20 łyżek oliwy z oliwek do smażenia
sól

Grzyby starannie oczyścić, umyć i osuszyć. Ogonki pokroić wzdłuż na 2-3 części. Kapelusze grzybów i ogonki obtaczać w mące, następnie zanurzać w roztrzepanym i posolonym jajku, a na koniec obtaczać w tartej bułce. Tak przygotowane grzyby smażyć na bardzo gorącej oliwie przez 10 minut. Podawać gorące, posolone do smaku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności