<- Jaja na twardoLista potraw z grupy: Potrawy z jajekJaja sadzone po pekińsku ->

PDF Drukuj

Jaja na twardo w sosie sojowym

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1023 razy.



Kuchnia indonezyjska
6 dużych jaj na twardo
1/2 szklanki wody
2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka przyprawy
maggi i 1 łyżka wody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka utartej cebuli
1 łyżka roztartego czosnku
sól i pieprz do smaku

1. Jaja obrać ze skorupek, nakłuć widelcem w kilku miejscach, odciąć 1/2 cm białka.
2. Włożyć jaja do rondla, dodać pozostałe składniki, wlać wodę.
3. Zagotować, zmniejszyć płomień, gotować dalej na małym ogniu przez 30 min. (woda powinna wyparować)
4. Podzielić na połówki, podawać z musztardą.
Proporcje dla 3-6 osób.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności