<- Jaja na twardo w sosie sojowymLista potraw z grupy: Potrawy z jajekJaja sadzone z chaddarem ->

PDF Drukuj

Jaja sadzone po pekińsku

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2250 razy.



Kuchnia chińska
2-3 jaja
2 łyżki oleju jadalnego
posiekany szczypiorek
2 łyżeczki sosu sojowego lub 1 łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczkami wody
2-3 szklanki ryżu ugotowanego na sypko

1. Jaja wybijać na talerzyk i ostrożnie wlewać na rozgrzany olej, smażyć na małym ogniu do częściowego ścięcia białka.
2 Źółtka kilka razy polewać gorącym olejem lub pod przykryciem smażyć na małym ogniu przez 2 min.
3. Posypać szczypiorkiem i smażyć dalej przez 15 sek.
4. Jaja ułożyć na gorącym ryżu i polać sosem sojowym.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności