<- Omlet z tartymi kartoflamiLista potraw z grupy: Potrawy z jajekOmlet z ziolami ->

PDF Drukuj

Omlet z ziemniakami i szynką

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1470 razy.



Kuchnia portorykańska
1/2 kg zgotowanych ziemniaków pokrajanych w cienkie talarki
1 cebula pokrajana w krążki
1 szklanka ugotowanego zielonego groszku
10 dag posiekanych parówek lub zwyczajnej
kiełbasy
10 dag posiekanej szynki (dowolnie)
1 i 1/2 łyżeczki soli
1 świeża papryka pokrajana w cienkie paseczki lub ketchup
6 jaj

1. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub w żaroodpornym naczyniu układać warstwami : połowę ziemniaków; parówek, szynki, cebuli i groszku, doprawić solą. Z drugiej połowy produktów - ułożyć kolejne warstwy.
2. Na wierzch wbić jaja.
3. Potrawę przybrać paseczkami papryki lub polać ketchupem
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 25 min.
Proporcje dla 4-6 osób.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności