<- Jaja faszerowane rybą wędzonąLista potraw z grupy: Potrawy z jajekJaja faszerowane śledziem ->

PDF Drukuj

Jaja faszerowane szynką

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2036 razy.



5 jaj świeżych
przybranie sezonowe
20 dag tłustej szynki lub karczku

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż, ostrożnie wybrać żółtka, białka odłożyć w połówkach. Szynkę i żółtka zemleć, rozetrzeć, jeżeli potrzeba, rozrzedzić nieco śmietaną i masą tą napełnić białka, nadając im kształt całych jaj. Białko nieco ściąć z podstawy, aby jajo pewnie stało. Jaja ułożyć na prostokątnym półmisku, przybrać dodatkami sezonowymi. Aby jaja nie zsuwały się, pod każde jajo podłożyć łyżeczkę sałatki majonezowej.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności