<- TORTILLA Z LA CORUNIILista potraw z grupy: Potrawy z jajekTORTILLA Z POMIDORAMI ->

PDF Drukuj

TORTILLA Z MULAMI

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 784 razy.



8 jaj,
puszka muli,
5 dag masła,
nać pietruszki,
sól,
pieprz

Jaja ubić z solą, pieprzem i posiekaną nacią. Podgrzać masło na patelni (nie przypalić). Wylać masę jajeczną, a gdy zacznie się ścinać, ułożyć na powierzchni mule i wcisnąć w głąb masy. Kiedy jaja będą już całkowicie ścięte, wyłożyć na talerz, a następnie podsmażyć z drugiej strony. Na wierzchu tortilla powinna ma sucha, a wewnątrz soczysta.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności