<- TORTILLA Z MULAMILista potraw z grupy: Potrawy z jajekTORTILLA Z TUŃCZYKIEM ->

PDF Drukuj

TORTILLA Z POMIDORAMI

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1754 razy.



8 jaj,
1 cebula,
4 duże ziemniaki,
3 duże pomidory,
8 dag smalcu,
sól

Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę; cebulę posiekać; pomidory sparzyć, obrać ze skórki, krajać w kostkę (wycisnąć sok i pestki). Rozgrzać smalec i smażyć wszystkie składniki, zaczynając od ziemniaków. Kiedy będą miękkie, ubić jaja z solą, wymieszać ze schłodzonymi ziemniakami i wyłożyć masę na patelnię. Uformować tortillę i smażyć po obu stronach.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności