<- Kartofle w mundurkach 15 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKartofle w śmietance 15 min ->

PDF Drukuj

Kartofle w sosie winnym 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 602 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg kartofli
5 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
2 cebule
1 kostka rosołowa
1 szklanka czerwonego wina (lub zamiennie tyleż wody z octem winnym)
1 szklanka wody
1 łyżeczka przyprawy "Jarzynka"
sól i pieprz do smaku

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, zrumienić na nim mąkę. Wymieszać z winem i bulionem z wody i kostki rosołowej zagotować. Wrzucić oczyszczone i pokrojone w plasterki kartofle i cebulę, wsypać przyprawę, popieprzyć i ewentualnie dosolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności