<- Kartofle w sosie winnym 10 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKartofle wypiekane z farszem mięsnym ->

PDF Drukuj

Kartofle w śmietance 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 617 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg kartofli
6 dag masła
0,5 szklanki śmietanki
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku

Oczyszczone kartofle ugotować w szybkowarze. na parze (p. "Kartofle na parze"), po czym wyjąć z szybkowaru wraz z wkładką, szybko włożyć do szybkowaru masło, wlać śmietankę i do gorącej wyłożyć z wkładki kartofle i ogrzewać jeszcze 3 minuty w zamkniętym szybkowarze. Podawać posypane natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności