<- Kukurydza pikantnaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKukurydza z wody ->

PDF Drukuj

Kukurydza w kolbach 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1161 razy.



Kuchnia z szybkowaru
8 kolb kukurydzy
sól i cukier do smaku
masło

Oczyszczone kolby kukurydzy włożyć do szybkowaru, zalać wodą, posolić i lekko pocukrzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać wyjęte z wody i okryte ściereczką, by nie stygły. Oddzielnie podać masło.
Uwaga. Długo gotowana kukurydza twardnieje.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności