<- Kukurydza młoda z masłemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKukurydza w kolbach 15 min ->

PDF Drukuj

Kukurydza pikantna

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 607 razy.



Kuchnia chilijska
1 i 1/2 szklanki ziaren kukurydzy (3 świeże kolby)
1/4 szklanki mleka
1 świeża zielona papryka pokrajana w paski
2 łyżki cebuli drobno posiekanej
szczypta utartej gałki muszkatołowej i chili
2 łyżki masła
1/4 łyżeczki soli
3 ziemniaki ugotowane
pokrajane w plastry
4 łyżki utartego sera cheddar
2 jaja na twardo

Kukurydzę posiekać, włożyć do rondla z mlekiem, dodać paprykę, cebulę, gałkę muszkatołową, chili, masło i sól. Zamieszać. Mieszając, gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Na gorącym półmisku układać warstwami ziemniaki, ser i jaj polać sosem z kukurydzy. Podawać z sałatką wielojarzynową (pomidory, cebula, ogórki lub z zieloną sałatą w sosie winegret.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności