<- Marchew z sosem serowymLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMarchewka glazurowana ->

PDF Drukuj

Marchew z wody 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1140 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag marchwi
6 dag masła
2 łyżki tartej bufki
sól i cukier do smaku

Oczyszczone całe marchwie włożyć do szybkowaru, wlać 1 szklankę wody, posolić i pocukrzyć. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego (jeżeli marchew młoda, wystarczy 7-10 minut). Oddzielnie zrumienić na sucho bułkę, wymieszać je z surowym masłem, polać tym marchew przed podaniem.
Uwaga. Marchew może być gotowana w perforowanej wkładce na parze.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności