<- Marchew z groszkiem lub szparagamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMarchew z wody 15 min ->

PDF Drukuj

Marchew z sosem serowym

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 585 razy.



Kuchnia paragwajska
1 łyżka stopionego masła
1 łyżka mąki
1 szklanka i 2 łyżki mleka
1/4 łyżeczki :soli
szczypta pieprzu
2 łyżki utartego ostrego sera
3/4 szklanki gorącej roztartej marchwi

W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, mieszając smażyć na małym ogniu przez 2 min. Powoli wlewać mleko, gotować do zgęstnienia. Ciągle mieszając. Dodać sól, pieprz i ser, chwilę podgrzewać. Otrzymanym sosem polać marchew. Podawać jako jarzynkę:
Proporcje dla 2 osób



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności