<- Marchewka w sosie jabłkowo-migdałowymLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMARYNATA SYCZUAŃSKA ->

PDF Drukuj

Marchewka z groszkiem 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1015 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag marchwi
25 dag łuskanego zielonego groszku
1 łyżka mąki
3 dag masła
sól i cukier do smaku

Marchew pokroić w drobną kosteczkę lub zetrzeć na tarce do jarzyn, włożyć do szybkowaru, wymieszać z pozostałymi składnikami, zalać do połowy wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności