<- SELER BULWIASTY W SAŁATCELista potraw z grupy: Warzywa, owoceSeler naciowy w cieście ->

PDF Drukuj

Seler duszony z warzywami 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1051 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg selerów
2 marchwie
3 cebule
50 dag pomidorów
7 łyżek oleju (lub 10 dag margaryny)
2 kostki rosołowe
1 łyżeczka siekanej zieleniny
sól
cukier i papryka mielona do smaku

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Oczyszczone selery zetrzeć na tarce do jarzyn. Oczyszczone marchew i cebulę pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć, nie rumieniąc, w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pozostałe warzywa, pokruszone kostki rosołowe, pocukrzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu doprawić papryką i ewentualnie solą, posypać zieleniną. Podawać do ryżu, klusek itp.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności