<- Sałatka z pieczarekLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSeler duszony z warzywami 20 min ->

PDF Drukuj

SELER BULWIASTY W SAŁATCE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 636 razy.



40 dag selerów
1/2 łyżki oleju
sól
pieprz
3 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa

Selery umyć szczotką, cienko obrać, opłukać, włożyć do rondla z wrzącą, osoloną wodą. Ugotować tak, by były jeszcze twardawe. Ostudzić, pokrajać w kostkę, skropić olejem i sokiem cytrynowym. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z posiekaną pietruszką. Podawać jako dodatek do potraw z mięs, ryb i jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności