<- PORY GOTOWANELista potraw z grupy: Warzywa, owocePORY PODAWANE NA ZIMNO ->

PDF Drukuj

PORY POD BESZAMELEM

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 641 razy.



1 kg porów,
cukier,
sól,
25 szklanki sosu beszamelowego,
2 łyżeczki tartej bułki,
łyżka masła,
łyżka utartego żółtego sera

Pory (białe) oczyścić, ugotować i osączyć z wody. Włożyć do płaskiego, ogniotrwałego naczynia, zalać sosem beszamelowym, posypać utartym serem, skropić masłem i zapiec. Podawać z ugotowanym ryżem, zabarwionym pomidorami i papryką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności